Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Μπούτι χοιρινό με πιλάφι λαχανικών


Ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!Για να δούμε πως θα το κάνουμε...

 Τι θα χρειαστούμε:



                                     
Για το χοιρινό μπούτι:                                                               
  • 1,4 kg Μπούτι Χοιρινό                                                
  • 2 Καρότα                                                                       
  • 2 Κρεμμύδια                                                               
  • Μισό μάτσο Σέλινο                                                      
  • Μισό μάτσο Μαϊντανό                                                 
  • Ελαιόλαδο                                                                    
  • Μουστάρδα                                                                  
  • Αλάτι & Πιπέρι

Για το πιλάφι:
  • 400 γρ. Ρύζι για πιλάφι
  • 70 γρ. βούτυρο
  •   Ελαιόλαδο
  • Δάφνη
  • Μπέικον
  • Ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα
  • Αλάτι & Πιπέρι
Πως θα το κάνουμε:

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και αφού κάψει καλά τοποθετούμε το χοιρινό μπούτι και το "θωρακίζουμε" καλά από όλες τις πλευρές του.

 Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και μουστάρδα(πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί το λάδι έχει μεγάλη θερμοκρασία,μη πάρουμε φωτιά-προσωπικά το αποσύρω από την εστία της κουζίνας ρίχνω τη μουστάρδα και μετά λίγο κρασί).Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τα καρότα το σέλινο,το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό από το βραστήρα ζεστό τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας.
Μετά από μία ώρα βράσιμο
 Το αφήνουμε περίπου μιάμιση με δύο ώρες να βράσει πολύ καλά το κρέας μας.Το αποσύρουμε από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μπορούμε να το κόψουμε.

 Πάμε τώρα να ετοιμάσουμε το πιλαφάκι μας.
Κόβουμε το μπέικον σε τετράγωνα,ζυγίζουμε το ρύζι μας,ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Τοποθετούμε στο βραστήρα 1,2 ltr. νερό και περιμένουμε.

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Μόλις λιώσει το βούτυρο,προσθέτουμε το μπέικον.Στη συνέχεια τα λαχανικά και τέλος το ρύζι,και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει καλά.


  Όταν ρίξουμε το ρύζι ανάβουμε το βραστήρα.Μόλις γίνει το νερό το ρίχνουμε στη κατσαρόλα(αναλογία 1/3),προσθέτουμε τη δάφνη,ανακατεύουμε μια φορά μόνο και περιμένουμε να πιει όλο το νερό.

 Μόλις πιει το νερό το ρύζι μας είναι έτοιμο.Το ανακατεύουμε μια φορά και το σκεπάζουμε περιμένοντας 10΄
να φουσκώσει λίγο ακόμη.

 Το χοιρινό μας έχει κρυώσει και το κόβουμε κάθετα.
Οπότε το μόνο που μας απομένει είναι η σάλτσα μας.Σουρώνουμε τη σάλτσα μας,να φύγουν όλα τα λαχανικά.
Προσθέτουμε βούτυρο,μουστάρδα και λεμόνι.Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε επιπλέον αν κρίνουμε ότι χρειάζεται.Αφού πάρει μια καλή βράση, αραιώνουμε λίγο κόρν-φλάουρ με νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα μας. Το αποτέλεσμά μας πρέπει να είναι έτσι:

Κοιτάξτε πόσο γυαλίζει από το βούτυρο...Είναι πεντανόστιμη....Στη συνέχεια περιχύνουμε τα κομμάτια του κρέατος.



Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια ή αν το μαγειρέψατε τις δικές σας φωτογραφίες!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου